Hajaasustuse piirkonnas elavad inimesed saavad toetust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valga maavalitsuse teatel on 23. augustist hajaasustuse programmi taotlusvoor avatud järgmistes valdades: Helme, Hummuli, Otepää, Palupera, Puka, Sangaste, Taheva, Tõlliste ja Õru. Taotluste esitamise tähtaeg on 6. oktoober.

Programmist toetatakse majapidamistele veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide ja juurdepääsuteede rajamist. Kui majapidamine ei ole elektrivõrguga liitunud, saab tuge ka autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusteks.

Programmist saavad abi taotleda füüsilised isikud, kes vastavad kõigile järgmistele nõuetele:
• alaline elukoht on hajaasustuse piirkonnas asuv majapidamine, millele toetust taotletakse;
• elukoht on rahvastikuregistri andmete kohaselt katkematult vähemalt 1. jaanuarist 2013 alates majapidamine, millele toetust taotletakse;
• leibkonda kuulub vähemalt üks taotluse esitamise hetke seisuga kuni 18aastane isik, kelle alaline elukoht on majapidamine, millele toetust taotletakse. Sama majapidamine peab tema elukohaks olema ka rahvastikuregistri andmete kohaselt katkematult vähemalt 1. jaanuarist 2013;
• taotluse esitamise hetkel ei tohi olla riiklike maksude osas maksuvõlga, välja arvatud juhul, kui see on ajatatud.

Toetus ei või olla suurem kui 66,67% projekti abikõlblikest kuludest. Maksimaalne toetus majapidamise kohta on 6500 eurot. Toetuse summa arvutamisel võetakse arvesse ka varasematel aastatel hajaasustuse elektriprogrammist ja/või hajaasustuse veeprogrammist saadud toetus.

Taotlus koos kohustuslike lisadokumentidega tuleb esitada paberil või digitaalselt allkirjastatuna elukohajärgsele vallavalitsusele. Täiendavat infot programmi ja taotlemistingimuste kohta saab vallavalitsustest ning valdade ja maavalitsuse veebilehtedelt.

Programmi elluviimist maakonnas koordineerib Valga maavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles