Esimene koolipäev ähvardab tulla sajune

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. september on vihmane olnud varemgi.
1. september on vihmane olnud varemgi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 29. augustil liigub madalrõhulohk üle Soome itta. Niiskemat õhku jõuab ka Soome lahe lõunakaldale. Öösel tekib selles õhumassis kohati udu, päeval sajab kohati hoovihma. Tuul puhub valdavalt edelast ja läänest ning on enamasti nõrk. Selgema öö korral langeb õhutemperatuur sisemaal 7..10°C-ni, rannikul on sooja kuni 14°C, päeval 18..22°C.

Reede öösel võib vaid üksikutes kohtades hoog vihma tulla. Päeval tugevneb Läänemerel madalrõhkkonna mõju ja selle servas tuleb ka meil kohatisi vihmahooge. Tuul on nõrk ja valdavalt edelast. Pilvisema öö korral langeb õhutemperatuur vaid 8..12°C-ni, rannikul on sooja kuni 15, päeval on 18..21°C.

Laupäeval jõuab Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lohk liigub Läänemere idakaldale. Saabuv õhumass on võrdlemisi niiske. Öösel on hoovihma võimalus suurem saartel ja läänerannikul, päeval ka sisemaal. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul. Sooja on öösel 7..12, päeval 17..21°C.

Pühapäeval, mil paljudes õppeasutustes esimese koolikella aktusi peetakse, tuleb aga praeguste prognooside kohaselt Eesti kohale madalrõhulohk.

Vihma sajab öösel enam läänepoolsetes maakondades, päeval aga on saju tõenäosus kõikjal suur, lausa 75-90%. Tuul puhub öösel lõunast ja kagust, päeval pöördub edelasse. Tuule tugevnemine on võimalik, kuid vastukäivate andmete tõttu jääb täna, 28. augustil kiirus täpsustamata. Sooja on öösel 9..14, päeval 16..19°C. Kui Ida-Eestisse vihmapilved alles vastu õhtut jõuavad, siis võib seal õhutemperatuur pisut üle 20°C tõusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles