Pedagoogid laevad konverentsil akusid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hariduskonverents «Tarkus algab uudishimust»
Hariduskonverents «Tarkus algab uudishimust» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ka sel aastal antakse Valgas avalöök uuele algavale õppeaastale hariduskonverentsiga. Just praegu ongi see Valga kultuuri- ja huvialakeskuses käimas.

Sedapuhku kannab konverents pealkirja «Tarkus algab uudishimust». Kuigi ettevõtmine on eelkõige mõeldud Valga linna ja maakonna pedagoogidele, võivad osaleda ka teised huvilised, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Kell 10 alanud konverentsil pidas avakõne linnapea Kalev Härk, tervitused uueks õppeaastaks edastas Valga maavanem Margus Lepik. «Heameelt teeb asjaolu, et sellel aastal alustab esimeses klassis õpinguid 313 last, mis on 15 õpilast rohkem võrreldes eelmise aastaga,» ütles maavanem – lisades, et kokku läheb maakonnas sellel aastal kooli 3312 last.

Kooliaasta prioriteetidest ja haridusseadusandluse muudatustest rääkis haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar.

Professor Mart Raukas, Tallinna Ülikooli dotsent Tiiu Kuurme ning Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan Mart Noorma käsitlevad oma ettekannetes hariduse ja harituse teemasid.
Heade koolisuhete tähtsust rõhutab psühholoog Tiina Naarits-Linn.

Kuna kogu maailm meie ümber muutub, arutlevad sertifitseerimiskeskuse juhataja Kalev Pihl ja SA Teaduskeskus AHHAA juht Andres Juur, kuidas teaduse- ja infotehnoloogia areng mõjuvad haridusele ja kuidas seda paremini ära kasutada õppetöös. Hariduskonverentsi modereerib Märt Treier.

Konverentsi korraldab ja rahastab Valga linnavalitsus, toetab Valgamaa Omavalitsuste Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles