Koolihoone saab õpilassõbraliku kujunduse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolihoone saab õpilassõbraliku kujunduse
Koolihoone saab õpilassõbraliku kujunduse Foto: Hele Heletäht

Valga põhikooli Vabaduse tänava koolihoone sisekujundus saab Valga-Valka kunstikooli abil Silvi Väljali raamatu «Jussikese seitse sõpra» motiive kasutades nüüdisaegse ja lastesõbraliku ilme, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Valga põhikooli lapsed alustavad tänavu õppetööd kahes koolihoones: esimese ja teise klassi õpilased – kokku kaheksa klassikomplekti – Vabaduse tänaval ja kolmandatest üheksandate klassideni Kungla tänava hoones. Uut õppeaastat alustatakse aktusega 1. septembril kell 12, mille käigus toimub ka Kungla tänava renoveeritud koolihoone pidulik avamine.

Valga põhikooli direktori Tarmo Posti sõnul soovisid nad Vabaduse tänava koolimajas luua midagi uut, mis muudaks maja interjööri õpilasesõbralikumaks ja lugemiskesksemaks. Kunstikooli õpetajad kasutavad teostusel kaasaegset 3D-värvi, kuid säilib ka kerge rahvusromantiline hõng, mis sobib väärika ajalooga koolimajale.

Esimese korruse illustreerimise lõpetamisel suundutakse edasi teisele korrusele ning seejärel juba klassidesse. Samuti leiavad taaskasutust stendid.

Silvi Väljali lasteraamat «Jussikese seitse sõpra» saavutas tänu oma õpetlikkusele kiiresti rahvusevahelise tuntuse ning tänaseks on raamatut tõlgitud 24 keelde, mistõttu peaks teose illustratsioonid sobima hästi meie multikultuursesse kaksiklinna.

Enamasti küll illustraatorina tegutsenud Väljal on selle raamatu puhul niihästi teksti kui ka piltide autor. Seitset nädalapäeva tutvustavat raamatut on oma lihtsa ja meeldejääva süžee tõttu korduvalt lavastatud nii lasteetendustes kui kutselistes teatrites ning selle ainetel on tehtud ka multifilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles