Tehvandi võib peagi teenindada tuhandet külastajat ööpäevas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion.
Tehvandi staadion. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

EASi otsusel saab SA Tehvandi Spordikeskus 59,5 miljonit krooni toetust üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise programmist. Kokku 70 miljonit krooni maksva projekti käigus kujundatakse Tehvandi staadion multifunktsionaalseks aastaringse kasutusega rahvusvaheliseks spordi- ja turismikompleksiks.

«2010. aasta lõpuks peaks Tehvandi staadion olema välja arendatud rahvusvaheliste suurvõistluste korraldamise nõuetele vastavaks kompleksiks, mis suudab kvaliteetselt teenindada vähemalt tuhandet külastajat ööpäevas,» ütles EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov.

Staadion ei vasta täna eri spordialaliitude rahvusvahelistele nõuetele ja vajadustele, mis takistab võistluste ja treeninglaagrite läbiviimist ning sportlaste, spordiorganisatsioonide ja turistide head teenindamist.

Rekonstrueerimistööd hõlmavad suusastaadioni, sh peahoonet ja tribüüne, parklaid ning kommunikatsioonide rajamist: side, elekter, vesi, küte, kanalisatsioon. Samuti spordiväljakuid: palliväljakud, heiteringid, jooksurada ja kaugushüppekast. Rekonstrueerimise käigus tuuakse suusastaadioni peahoonesse ka Otepää suusamuuseum.

«Rahvusvaheliselt tunnustatud ja aasta läbi toimival Tehvandi spordikeskusel on suur potentsiaal arendada Otepääle omaseid turismitooteid, mis toob kasu Eestile tervikuna. Traditsioonilised hästi korraldatud suurvõistlused, hea infrastruktuur ja teenindus soodustavad turistide korduvkülastusi ja mitmekesistavad ettevõtlust,» selgitas Hankov.

«Võistlustega kaasnev tähelepanu lisab ettevõtjatele turundusvõimalusi. Samuti on piirkonna ettevõtetel võimalik teha koostööd ja vastastikust reklaami ürituste korraldajatega.»

Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles