Lennuühendus Tartuga paraneb veelgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbalticu lennuk..
Airbalticu lennuk.. Foto: Toomas Huik.

Tartus käivitub lühikese vahega kaks rahvusvahelist regulaarlennuliini, mis ühendavad Tartut Riia ja Stockholmi kaudu terve maailmaga. Riiga on esimesed lennud juba toimunud, Stockholmi liin alustab augusti lõpus.


Juba 3. juuli õhtul tegi oma esimese sõidu Riia-Tartu liinil Air Baltic oma 46kohalise lennukiga Fokker 50. Järgmise päeva hommikul võttis lennuk suuna jälle Riia poole.

Lennud Riia ja Tartu vahel hakkavad toimuvad neljal päeval nädalas. Tartust väljub lennuk esmaspäeviti, teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti. Riiast Tartusse saab esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. Lend kestab 50 minutit.

Alates 24. augustist lendab Tartu ja Stockholmi vahet Estonian Air samuti neljal korral nädalas. 33kohaline Saab 340 teeb lennu kahe linna vahel esmaspäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti ning lennuks kulub tund ja 30 minutit.

Tartu linnapea Urmas Kruuse hinnangul on rahvusvaheline lennuliiklus Tartule vägagi oluline jaoodatud. «Kas või see, et Tartus õpib ja töötab üle paarikümne tuhande üliõpilase ja õppejõu ning siin toimub pidevalt arvukalt rahvusvahelisi konverentse ja seminare, tähendab, et Tartut võib pidada igati rahvusvaheliseks linnaks,» sõnas Kruuse.

Tartus on 73 majutusasutust, kus on kokku 1829 voodikohta, ligi 240 omanäolist söögikohta, 70 konverentsi- ja seminariruumi kokku 8000 delegaadile, saalid erinevate konverentside ja seminaride korraldamiseks ning professionaalsed konverentsikorraldajad.

Lisaks sellele toimub linnas aastaringselt üle 4000 erineva kultuurisündmuse. Tartus on mitmekülgsed loomingulise ja aktiivse puhkuse võimalused.

Viimane regulaarliin, mis Tartu lennujaamast väljus, sõitis lühikest aega Tartu ja Helsingi vahel 2000. aastal. Tartu lennujaam on olnud vahepeal kasutusel tšarter- ning õppelendude tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles