Päästekeskus selgitab välja parimad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organiseeritud Tuletõrje 90. aastapäeva logo.
Organiseeritud Tuletõrje 90. aastapäeva logo. Foto: Päästekeskus

Laupäeval, 18. juulil toimub Põlvas organiseeritud tuletõrje 90. aastapäevale pühendatud Lõuna-Eesti päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlus, kus selgitatakse välja Lõuna-Eesti parim ja kiireim päästemeeskond.


Lisaks näitavad päästetöötajad, kuidas võib toiduvalmistamisel tekkida tulekahju ning kuidas suitsuandur reageerib põlengule. Samuti on huvilistel võimalik ise tuld kustutada ning tutvuda erineva päästetehnikaga.

Võistluspäev algab kell 10 rongkäiguga Põlva kiriku juurest. Linna puhkpilliorkestri saatel marsitakse Põlva staadionile, kus võistlused pidulikult avatakse.

Päeva jooksul võistlevad päästemeeskonnad erinevatel võistlusaladel. Mõõtu võetakse lahinghargnemises põhiautoga, mille varustus vastab tavalahingvalmidusele ning võistlejad on riietatud tulekustutusriietusse.

Kiiruse peale tuleb moodustada voolikuliine, ületada takistusi ning tabada veejugadega vastavatele alustele paigaldatud märke, imiteerides nii reaalset tööd tulekahjul.

«Võistlus on nii tehniline kui vaatemänguline,» sõnas võistluse peakorraldaja, Lõuna-Eesti Päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialist Sulev Kallavus.

Pealtvaatajaid saavad tutvuda päästetehnikaga, mida on läbi aegade kasutatud. Tuletõrje aastapäeva puhul on välja pandud tuletõrje ajalugu, tuletõrjujate tegevust ja vanemat varustust tutvustav näitus.

Lõuna-Eesti Päästekeskuse päästekomandode omavaheline mõõduvõtmine toimub sel aastal kolmandat korda. Võistlusest võtavad osa Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonna komandod. Parimad osalevad üleriigilisel võistlusel Eliitkomando 2009, mis toimub 23.-24. juulil Rakveres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles