Sangaste tähistab rukkimaarjapäeva

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukki kratt rukkileivaga
Rukki kratt rukkileivaga Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Eelmisel aastal algatas MTÜ Kodukant Sangaste koostöös ASiga Silva-Agro ja Sangaste vallavalitsusega uue sportlik-kultuurilise ürituse - Sangaste rukkimaarjapäeva -, sest kuhu üks rukkimaarjapäeva tähistamine veel rohkem sobiks, kui mitte Sangastesse, millel rukkiga nii sügav suhe, vahendas valgamaa.ee

Esimesest katsetusest indu saanud ja saadud kogemustest õppinult on kutsuvad korraldajad rahvast taas Sangaste rukkimaarjapäevale, mis käesoleval aastal toimub 15. augustil kella 11.00 -16.00.

Kell 11.00 antakse Sangaste lossi juurest start teisele rukkihundi rahvajooksule koos kepikõnniga. Distantsi pikkus on 9,1 km, finiš Sangaste alevikus. Paremusjärjestust ei selgitata, tähtsam on liikumisest saadav positiivne elamus. Auhinnasaajad valib välja loosiõnn.

Kella 11.00 -16.00 toimub Sangaste alevikus Sangaste Rukki Maja juures käsitöö ja muu päevakohase laat, rahvalikud mängud ja jõukatsumised, isetegemise töötoad ja lastenurk. Vahepaladeks astuvad üles mitmed laulu-ja tantsukollektiivid.

Samas valmistatakse Valgamaa pikim võileib.
Üritusega toetatakse Sangaste valla paljulapselisi peresid.

Laadale oodatakse kauplema käsitöö, leiva- ja leivakõrvase (eriti oodatud kõik koduleiva pakkujad), aiasaaduste, hoidiste, mahekaupade, vanavara jmt maalähedase kauba müüjaid.
Müügikohad on tasuta. Oodatud on ka noored (noorteühendused), kellel midagi põnevat pakkuda!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles