Eesti keskkonnaminister ootab selgitust Läti keskkonnaministrilt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli jõgi peale seda kui Läti poolel avati tammi lüüsid ja paisjärve veetase oluliselt alanes.
Pedeli jõgi peale seda kui Läti poolel avati tammi lüüsid ja paisjärve veetase oluliselt alanes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi saatis täna kirja Läti keskkonnaministrile Raimonds Vejonisele selgituse saamiseks seoses 23. juulil Pedeli jõe Läti poolses osas paiknevate paisude avamise kohta, mille tõttu pääsesid paisude taga olev muda ja setted allavoolu Eesti territooriumile.


«Eesti ja Läti vahel kehtib 1994. aastast alates keskkonnakaitsealase koostöö kokkulepe, mille kohaselt Eesti ja Läti arendavad ja laiendavad koostööd keskkonnakaitse alal, sealhulgas on sätestatud poolte koostöövormiks infovahetus,» lausus keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Agnes Jürgens.

«Infovahetust ja konsultatsioone piiriveekogudel kavandatavate tööde osas nõuab ka Helsingi 1992. a piiriveekogude ja rahvusvaheliste järvede kaitse ja kasutamise konventsioon,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles