Eesti võib saada uue tähtpäevana vanavanemate päeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus arutab neljapäevasel istungil uue tähtpäevana vanavanemate päeva sisseviimist septembrikuu teisel pühapäeval, justiitsministeerium soovitab eelnõu toetada.

Pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse eelnõu algatas valitsuse pressibüroo teatel Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsioon.

Algatajate järgi on vanavanemate päeva eesmärk tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest. Algatajad loodavad, et päeva tähistamine aitab järeltulevatel põlvedel teadvustada, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad.

See omakorda aitab tihendada põlvkondadevahelist suhet. Samuti oleks vastava päeva sätestamine riikliku tähtpäevana asjakohane austusavaldus riigi poolt.

Vanavanemate päeva tähistatakse ka mujal maailmas riikliku tähtpäevana või rahvuspühana - näiteks USA-s ja Kanadas. See päev sai alguse Lääne-Virginia koduperenaisest Marian Mquadest, kelle eesmärk oli eelkõige avaldada toetust üksikutele vanuritele hoolde- ja vanadekodudes. Oktoobri esimesel pühapäeval peetakse vanavanemate päeva ka Inglismaal ja Prantsusmaal.

Eestis korraldatakse vanavanemate päeva juba mitmetes koolides-lasteaedades ning valdades ja linnades. Päeva läbiviimist on haridus- ja kasvatusasutustele soovitanud ka haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles