Algab kirjakirjutamise konkurss

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Reedel, 9. oktoobril peetaval ülemaailmsel postipäeval kuulutab Eesti Post välja järjekordse rahvusvahelise noorte kirjakirjutamise konkursi.


Rahvusvahelise kirjakirjutamise konkursi korraldamise otsus võeti vastu Ülemaailmse Postiliidu Tokyo kongressil (1969) ning esimene võistlus viidi läbi 1971. aastal. Eesti Post kuulutas rahvusliku konkursi välja esmakordselt 1994. aastal, seda on läbi viidud järjepidevalt igal aastal.

Konkursi eesmärk on arendada noortes kirja kirjutamise oskust ning tugevdada rahvusvahelist sõprust, mis on ka Ülemaailmse Postiliidu (UPU) üheks oluliseks missiooniks. Konkursil kutsutakse osalema kuni 15aastaseid noori.

UPU/UNESCO 2010. aasta 39. rahvusvahelise noorte kirjakirjutamise võistluse teema on «Kirjuta kellelegi kiri, et selgitada AIDSist rääkimise vajadust ning seda, kui oluline on end haiguse eest kaitsta».

Teema, mis on valitud 2010. aasta konkursiks, on jätk teavitustööle, mis sai alguse postkontorites läbi viidavast HIVi ennetuskampaaniast. Ka Eestis on postkontorites väljas temaatilised plakatid ning infolehed haiguse vältimise kohta. Idee sündis UPU, ÜRO programmi HIV/AIDS (UNAIDS), Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja ametiühingute ülemaailmse organisatsiooni UNI Global Union koostööna.

Varasemalt on Eesti parim töö saanud rahvusvahelisel konkursil teise (2002) ja kolmanda koha (2007).

Konkursi tingimustega saab tutvuda Eesti Posti kodulehel www.post.ee/?id=5249 .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles