Valgamaa tantsu-, koori- ja omavalitsuste juhid lustisid tänuüritusel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik külaliste esinemist nautimas.
Publik külaliste esinemist nautimas. Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Valga kultuurielu traditsiooni kohaselt tehakse suviste üleriigiliste tantsu- ja laulupidude õnnestumises osalenutele tänuüritus sügisel. Seekord korraldas Valgamaa laulu- ja tantsupeo komisjon selle piduliku kokkusaamise renoveeritud Sangaste seltsimajas.


Maakonna komisjoni tänuavaldustega liitus ka Sangastesse kohale sõitnud Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhataja Aet Maatee.

Tänuõhtut juhtis üldlaulu- ja tantsupeo Valgamaa kuraator Siiri Põldsaar. Õhtut raamis läänevirumaalaste Sirje Rebase ja Maia Simkini esitatud «poliitiline poheem» «Petja ja hunt», mille autor on hundi osas esinenu. Mõlemad naised on rahvatantsurühmast Tantsumaiad.

Sirje Rebane on rühma juhendaja, igapäevaelus Uhtna põhikooli õppealajuhataja, Maia Simkin aga tantsija ja Sõmeru vallavalitsuse kultuurispetsialist.

Kaheosalise luulelduse esimese osa lõpus oli sõnakunstnikel luubi alla võetud ka Valgamaa taidluskollektiivide juhid, teine osa algas Aurora pauguga ja lõppes Gorbatšovi kuiva seadusega. Nii palju nalja nagu sel õhtul, pole meie publik ammu saanud. Ja kõik see oli meie endi elust.

Hea tuju lõi saalis ka Viljandi tantsurühma Vabajalg show. See rühm on tegutsenud neli ja pool aastat, neid juhendab Vaike Rajaste.

Kui rühm alustas tegevust, oli nende liikmeil kaks last, nüüd on neid juba kaheksa ja üheksas peatse sünni ootel. Kõige väiksem - nelja ja poole kuune tita oli ka Sangastes kaasas. Tema oli juba ka suurel tantsupeol Tallinnas olnud ja osaleb emaga koos kõigil proovidel. Õhtu seltskondlikul koosviibimisel olid kõik külalisesinejad publiku suure tähelepanu keskmes.

Otepää vallavanem Meelis Mälberg on keskkoolipäevil ka Tallinnas noortepeol tantsinud. «Selle peale tahaks ise ka jälle tantsida,» olid tema sõnad külaliste äärmiselt lustliku etteaste järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles