Tehvandil valmib multifunktsionaalne staadion

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuse staadioni nurgakivi panekul Aivar Nigol (vasakul), Kalev Härk, Aivar Tuulberg, Alar Arukuusk, Toomas Savi, Siim Sukles ja Meelis Mälberg
Tehvandi spordikeskuse staadioni nurgakivi panekul Aivar Nigol (vasakul), Kalev Härk, Aivar Tuulberg, Alar Arukuusk, Toomas Savi, Siim Sukles ja Meelis Mälberg Foto: Monika Otrokova

Tehvandi spordikeskuses paigaldatakse Tehvandi staadioni rekonstrueerimistööde nurgakivi. Multifunktsionaalse aastaringse kasutusega staadioni maksumus on 75 miljonit krooni ja rajatis valmib põhja suusaalade juunioride MM-võistlusteks 2011. aasta jaanuaris.

«Tehvandi staadioni valmimine on kauaoodatud unistuse täitumine, mitte ainult Tehvandi, vaid kogu Eesti spordi jaoks. Tööde käigus rajatakse staadionile 1000kohaline põhjatribüün ja varikatusega 3000kohaline läänetribüün,» rääkis SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk.

Kerkivas staadionihoones paiknevad lisaks riietus- ja pesemisruumidele 1. korrusel kohvik ja suusamuuseum ning 2. ja 3. korrusel võistluste korraldamiseks vajalikud ruumid. Oluliselt uueneb ka staadioni põhiosa - talvel suusastaadionina rakendataval alal on suvisel ajal kasutamiseks normaalmõõtmetega jalgpalliväljak ja mitmekesised võimalused kergejõustiklastele.

Ehituse käugus uuenevad ka staadioni sissepääsuteed ning parklad ja staadioni peasissepääsu lähistele rajatakse Eesti suusasangarite võitude jäädvustamiseks park. Kergejõustiklastele pakutakse kiirjooksurada 8 rajaga, lisaks sektorid kaugus-, kolmik-, kõrgus- ja teivashüppe ning kuulitõuke, kettaheite ja odaviske jaoks.

Ümber staadioni valmib ka rullsuusa- ja rulluisurada, mis ühendub juba olemasoleva 6,2 km pikkuse rollerirajaga. Staadioni projekti raames valmivad ka korv- ja võrkpalliväljakud. Kõigil rajatistel saab treeningute läbiviimise kõrval korraldada ka võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles