Valgamaa püsib töötuse osas esikohal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Töötukassa andmetel kahanes töötus Eestis augustis 0,2 protsendipunkti 5,1 protsendini, kuu lõpus oli töötuna arvel 33 294 inimest.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal, kus see oli 9,3 protsenti, ja Ida-Virumaal – 9 protsenti. Madalaim määr oli 3,4 protsendiga Viljandi- ja Jõgevamaal.

Augustis registreeris end töötukassas 4850 uut töötut, töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 2971 inimest.

Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et on leidnud uue töökoha, teatas töötukassa.

Töötukassa maksis augustis töötuskindlustushüvitist 10 322 inimesele ehk 27 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 363 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,3 miljoni euro. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai augustis 7818 inimest ehk 20 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa augustis 478 inimesele. Keskmine augustis määratud hüvitis oli 1222 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 552 000 euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa augustis 180 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2212 eurot ning hüvitisteks maksti augustis üle 476 000 euro.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised ja lihttöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Augusti jooksul lisandus võrreldes juuliga vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4252 uut tööpakkumist, millest 44,1 protsenti sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu.

Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 9041. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli mõeldud teenindus- ja müügitöötajatele. Järgnesid oskus- ja käsitöölistele ning lihttöölistele pakutavad töökohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles