Kirjanik asub raamat-reisijuhti looma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sass Henno
Sass Henno Foto: Märt Miljan

Turismimarsruudi Via Hanseatica raamat-reisijuhti hakkab looma kirjanik Sass Henno, andis teada SA Valgamaa Arenguagentuur. Tegu on moodsa reisiromaaniga.
 

Hanke võitnud Marketing Communication Alliance OÜ (Spring Advertising) esindaja Triin Junkur ütles, et teose keskmes on keskaegse hansakaupmehe tänapäevane versioon: edukas 30aastane ärimees Marx. Lisaks on tegelaste hulgas tema ajaloohuviline naine Nastja ning nende kaks last Dominic ja Maria.

Perekond ööbib ajaloolistes hoonetes, möödub olulistest turismiobjektidest, külastab iidseid paiku ning sööb ja joob märgilise tähendusega kohtades.

«Loosse lisavad põnevust paari omavahelised suhted, tõekspidamised, põhimõtted ja ambitsioonid, mille najal avastatakse, et 21. sajandi ärimees sarnaneb ütlemata palju nendega, kes käisid sama rada mööda sajandeid tagasi. Tegu on raamatuga, kus kohtuvad Via Hanseatica minek ja olevik,» kinnitas Junkur.

Via Hanseatica Eesti koordinaator Sille Roomets avaldas veendumust, et raamat-reisijuhist tuleb omanäoline ja eriline marsruuti tutvustav lugu ühe ärimehe perekonna seiklustest marsruudil Peterburist Riiani.

«Loo käigus kirjeldatakse ka kogu praktilist ja tänapäevalist infot: teele jäävaid objekte, elamusi, kogemusi, inimesi, kombeid, traditsioone, kohalikku toitu, ettevõtteid, ilma ja loodust. Seda kõike läbi reisiva pere silmade ja kogemuste. Näidistöö oli äärmiselt põnev, me ei jõua järge ära oodata,» ütles koordinaator.

Raamat-reisijuht peaks valmima selle aasta lõpus ning trükikujul saadaval olema järgmise aasta alguses. Inglise-, saksa- ja venekeelseid raamatuid hakatakse levitama peamiselt välismessidel ja –üritustel. «Kodumaised lugejad saavad siiski ka eestikeelse versiooni ning levitame raamatut ka raamatukogudes,» lubas Roomets.

Via Hanseatica turismimarsruut ja arenguvöönd ühendab Peterburi ja Lübecki, läbides vanu hansalinnu. Eestis algab Via Hanseatica marsruudi osa Narvast ning lõpeb Valgas.

Käesoleva projekti käigus arendatakse välja marsruut Peterburist Riiani. Arendajad loodavad Via Hanseaticast kujundada atraktiivse ja hea kvaliteediga tulutoova turismitee. Projekt kestab kolm aastat: jaanuarist 2012 detsembrini 2014. Projekti rahastab Eesti-Läti-Vene piiriülesest programmist osaliselt Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles