Selgus «Hea Eeskuju» konkursi võitja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa Käina gümnaasiumi noort andsid Väikemõisa väikelastekodu kasvandikele kätte kingitused, mille olid teinud selle Hiiumaal asuva kooli õpilased.
Kaheksa Käina gümnaasiumi noort andsid Väikemõisa väikelastekodu kasvandikele kätte kingitused, mille olid teinud selle Hiiumaal asuva kooli õpilased. Foto: Sakala/Scanpix

Hea Eeskuju tiitli saab tänavu Hiiumaa tüdruk Reili Rand, kes oma tegudega valmistanud rõõmu nii lastekodu väikelastele kui ka puuetega inimestele. Teda tunnustab täna 20 000 kroonise stipendiumiga konkursi patroon, Riigikogu esimees Ene Ergma. Rand saab auhinna kätte täna Tallinnas toimuval Eesti suurimal noortekonverentsil «Lahe Koolipäev 2009».

Reili Rand on Emmaste vallas elav tüdruk, kes õpib Käina gümnaasiumi 12. klassis. Klassivenna lausest: «Tooge loosipakid mulle, annetan need lastekodule» kinni haaranud neiu algatas möödunud aastal oma vallas jõulukingituste kogumise. Pakke sai kokku nii palju, et neid kingiti Kärdla Puuetega Laste ja Noorte Keskuse, Vidruka kooli ja Viljandi Väikemõisa väikelastekodule noortele.

Jõulukingituste kogumine ei jäänud Reili ainsaks tähelepanuväärseks ettevõtmiseks. Tema eestvedamisel on aasta jooksul mitmeid kordi külastatud Viljandi Väikemõisa lapsi, õmmeldud igaühele pehme kaisuloom ning organiseeritud kolmepäevane suvine ekskursioon Hiiumaale.

«Ta on kooli hing, tõeliselt hea inimene, isetu teotahtega ja väsimatu,» iseloomustab Reilit klassijuhataja Maris Varik.

Eesti suurimal noorte tänuüritusel tunnustatakse noori, kes oma kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis mõjutanud positiivselt Eesti elu. «Soovime tunnustada noori, kes omast vabast tahtest korda saatnud heategusid just teiste jaoks,» ütles tänusündmuse korraldaja Ott Sarapuu.

Konkursile esitati tänavu kokku 96 lugu Eestimaa noortest.

«Lugusid oli sportlastest, kes on Eesti meistrid, tublidest teadushuvilistest, herilasämbliku avastajast ja uurijast, andekatest muusikutest, lõputu energiaga noorteürituste eestvedajatest. Sageli ei oota need inimesed tunnustust ega otsi kuulsust. Neid juhib hoopis südamesoov ja tahtmine meid ümbritsevat paremaks muuta,» kommenteeris arapuu.

Ranna valis üksmeelset võitjaks žürii, mis koosnes noorteühenduste esindajatest, UNICEFi, Lastekaitse Liidu, Lastevanemate Liidu, Tallinna Ülikooli, Eesti Noorsootöö Keskuse ning Avatud Eesti Fondi esindajatest. Žüriid juhtis Riigikogu esimees Ene Ergma.

Žürii tõstis esile Reili kaasavat tegutsemisviisi, jätkuvaid tegevusi, avarat haaret (Viljandi, Saaremaa, Hiiumaa, Läänemaa) ning särtsakust.

Tunnustamiskonkurss toimus tänavu teist korda. «Hea Eeskuju 2008» tiitli pälvis Eesti noorim eramuuseumi omanik Ründo Mülts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles