Foto Helme ohvriallikast võitis esikoha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme Ohvriallikas ehk Arstiallikas on linnuse all orus. Noored neiud ohverdanud seal oma ilu säilitamiseks helmeid. Sellest toimingust saanudki maakoht endale nime. Allika vesi olnud «rohuks seitsme tõve vastu».
Helme Ohvriallikas ehk Arstiallikas on linnuse all orus. Noored neiud ohverdanud seal oma ilu säilitamiseks helmeid. Sellest toimingust saanudki maakoht endale nime. Allika vesi olnud «rohuks seitsme tõve vastu». Foto: Toomas Koitmäe

Laupäeval, 28. novembril Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis toimunud hiie väe tunnustamissündmusel kuulutati välja kuvavõistluse «Maavalla hiied» võitjad ning jagati auhindu.


Fotovõistluse noorteauhinna võitis Toomas Koitmäe pilt Helme ohvriallikast. Eelmisel aastal jagas Koitme foto Helme Ohvrikivist noorte esikohta.

Võistluse peaauhinna võitis Ilme Pariku foto Saula Valgeallikast. Noorte rühmas võitis esikoha Toomas Koitmäe kuva Helme Ohvriallikast.

Sündmust austasid oma osavõtuga seto lauluimä ja ülembsootska Sarve Õiõ, kultuuriminister Laine Jänes, Hiie sõber Kivisoo Martin ja Maavalla koja vanem Ahto Kaasik. Võistlusele saadetud fotosid ehk kuvasid tutvustas hindamiskogu liige Loit Jõekalda.

Täiskasvanute esikoha võitja sai autasuks 5000 krooni; laste esikoha võitja ussisõnade mängu ning saarte eriauhinna laureaat 1000 krooni.

Nii pea- kui eriauhinna võitjatele jagati ajakirjandusväljaannete aastatellimusi, Maalehe Raamatu, Eesti Päevalehe ja Asko Künnapi raamatuid, samuti maavalla kalendrid ja looduslike pühapaikade raamatuid.

Hiite kuvavõistluse eesmärk on jäädvustada ajaloolisi looduslikke pühapaiku ja nendega seotud tavasid, samuti nende asukohad ning nendega seotud vaimset pärandit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles