Perearstide selts tunnustas parimaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KATRIN MARTINSON,perearst.
KATRIN MARTINSON,perearst. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Reedel, 20. septembril toimunud Eesti perearstide seltsi aastakonverentsil kuulutati välja parimad perearstipraksised.

Kord aastas toimuval seltsi tähtsaimal sündmusel oli fookuses esmatasandi olulisemad küsimused. Traditsiooniliselt tunnustati ka parimaid perearstipraksiseid. Valik on tehtud perearstide seltsi koostatud «Eesti perearstipraksiste kvaliteedijuhise» alusel.

Hindamisel võetakse arvesse näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Parimate praksiste auhinnad anti Tallinnas üle 36 perearstikeskusele. Kõik need praksised on osalenud perearstide seltsi praksiste akrediteerimisüsteemis, auditeeritud ning saavutanud kõrgeima tunnustusena A- taseme praksise tiitli.

«Perearstide selts on auditeerinud parimaid praksiseid alates 2010. aastast, aluseks »Eesti perearstipraksiste kvaliteedijuhis«. Nüüdseks on näha, kuidas akrediteerimisest osa võtvates praksistes toimub süsteemne areng – mõeldakse töökorralduse, personalipoliitika, dokumenteerimise ning korrektsuse peale terviklikult,» ütles perearstide seltsi juhatuse liige doktor Katrin Martinson.

«See ei kehti ainult parimate, A-taseme praksiste kohta. On väga häid näiteid ka praegu veel B-tasemesse jäävate perearstikeskuste arengust. Olen uhke Eesti parimate praksiste üle, soovin kõikidele perearstidele jõudu ja tarkust oma keskuse arengule kaasa aitamiseks,» lisas Martinson.

Konverentsil arutlesid esmatasandi kvaliteedi ja rahastamise seoste üle perearstide seltsi juht Diana Ingerainen, Tartu Ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda, haigekassa juht Tanel Ross, regionaalminister Siim Valmar Kiisler, sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste, perearstide seltsi juhatuse liige Katrin Martinson ja koostööpartnerid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles