Noored otsivad häid eeskujusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal pälvis "Hea eeskuju" tunnustuse Otepää tüdruk Teele Jakobson(vasakult teine).
2012. aastal pälvis "Hea eeskuju" tunnustuse Otepää tüdruk Teele Jakobson(vasakult teine). Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti noorteühendused kuulutavad välja konkursi «Hea eeskuju». Juba kuuendat korda tunnustatakse konkursi võitjat 1300 euro suuruse stipendiumiga. Stipendiumi annab üle «Hea eeskuju» patroon, Riigikogu esimees proua Ene Ergma Eestimaa suurima noortekonverentsi «Lahe koolipäev» käigus 19. novembril Nokia Kontserdimajas.
 

Konkursile on läbi aastate esitatud lugusid Eestimaa noorte tegemistest. Kes korraldab memmedele piknikku, kes pakib lastekodulastele kingitusi, kes toimetab küla ajaloomuuseumi kallal. Otsitakse koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime teisi kaasa haarata, on muutnud kodukanti ja elukeskkonda paremaks.

Eelmisel aastal pälvis hea eeskuju tiitli pime noor Jakob Rosin, kes oma tegemistega oli eeskujuks ka nägijatele. Jakobi osalusel loodi pimedate ja halvasti nägevate noorte skaudirühm ning tema initsiatiivil toimub projekt «Pane oma meeled proovile!».

«Hea eeskuju tiitel andis mulle kinnitust, et see, mida ma teen, ei jää märkamata,» sõnas Jakob. «Usun, et minu eeskuju näitab inimestele, et lause »Ma ju ei saa!« on inimese mõistuse endasse aheldanud.»

Kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod oma kogukonna heaks vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja konkursi žüriile saata tema lugu ning põhjused, miks on just see noor tiitlit väärt. Seda saab teha noortekonverentsi kodulehel.

Kandidaate on võimalik esitada 31.oktoobrini. Heaks eeskujuks võib saada igaüks, kes on hakkama saanud omapärase ja eeskujuliku teoga, on vastutustundlik, hooliv ning õpib 7.–12. klassis või kutsekeskkoolis.

Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul. 15 lõppvooru pääsenud kandidaati pälvivad reisi Rootsi. Konkurssi toetavad Stockmann ja Tallink.

Eelmiste aastate heade eeskujude lood ja kogemused on köidetud raamatuks «Eestimaa Eeskujud», mida esitletakse samuti 19. novembril noortekonverentsi käigus. Raamat sisaldab inspireerivaid lugusid igast Eestimaa maakonnast. Selle väljaandmist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles