Päästjad ruttasid jokkis kalameestele appi

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus "Jokkis kalamees"
Päästeõppus "Jokkis kalamees" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 3. oktoobril kella poole kahe paiku sai päästeameti häirekeskus äreva kõne Valgamaalt Sangaste vallast Restu paisjärvelt, kus kalamehed hätta olevat jäänud.

Õnneks on sedapuhku tegu koostööõppusega «Jokkis kalamees». Õppuse legendi kohaselt tekkis Restu paisjärvele kalastama läinud meeste vahel pärast alkoholi tarvitamist rüselus ning paat läks ümber. Kalamehed hakkasid ujuma järves olevale saarele, kuid kuna järv on veetaim täis kasvanud, on ujumine kohati võimatu ja mudaste kallaste tõttu on raskendatud veest väljasaamine.

Üks kalameestest suutis õppuste stsenaariumi järgi helistada häirekeskusesse ja teavitada, et nende paat läks Restu paisjärvel ümber. Seejärel kõne katkes ning häirekeskusel ei õnnestunud teavitajale tagasi helistada.

Õppusel osalevad Lõuna päästekeskuse Valgamaa ja Võrumaa komandod, Valga politseijaoskond ja häirekeskus.
Eesmärk on hinnata eri teenistuste valmisolekut reageerida veepääste sündmusele ning osapoolte vahelist koostööd sündmuskohal.

Õppuse käigus harjutatakse päästetegevusi kinnikasvanud ja soostunud veekogul. Selle käigus selgitatakse välja, kas olemasoleva varustusega on võimalik sellistel veekogudel tulemuslikult päästeoperatsioone läbi viia. Lisaks hinnatakse juhtimise ja kommunikatsiooniga seonduvaid tegevusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles