Valga vene kool hakkab olümpiamänge pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme algavad Valgas olümpiamängud. Rongkäigu, olümpiatule süütamise, võistluste ja muu asjakohasega. Mängud korraldab Valga vene gümnaasium.

Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Vassili Dinise sõnul on mängudesse haaratud suurem osa koolirahvast. Välja jäävad vaid põhikooli lõpetajad ja abituriendid, kes eksamikarussellis keerlevad.

"Jagasime lapsed klasside kaupa viide vanusegruppi. Kõigile on kavas jõukohased võistlused ja konkursid," ütles Dinis. Tema jutu järgi on kavas nii kergejõustikualad kui pallimängud (rahvaste-, võrk-, korv- ja jalgpall).

1.–4. klasside lastele korraldatakse muu hulgas ka asfaldijoonistuste võistlus ja teatejooksud. Eraldi peetakse arvestust klasside ergutusrühmade (nn kisakoori) üle ja valitakse kõige sportlikum õpetaja.

Olümpiamängude n-ö soojendusettevõtmine on olümpiaharidusnädal, mis algas esmaspäeval. Selle raames leiavad aset sporditeemaliste referaatide, mängude lipu-, logo-, diplomi- ja medalikavandi konkurss, valmistatakse ette temaatilised stendid, mida samuti hinnatakse.

Olümpiamaskotiks valiti öökull, mis on ka kooli tunnuslind. Oma koht on kultuuriprogrammil.

Olümpiamängud ei saa toimuda, kui pole vastavat komiteed. See moodustati 5.–11. klasside esitatud kahest kandidaadist igast (välja arvatud üheksandad) pluss kuus õpetajat, kokku 24 liiget. Komitee tegevust juhib president – kooli direktor Jelena Laul.

"Kõik sai alguse Eesti Olümpiaakadeemiale esitatud edukast projektist," ütles Dinis. "Projekti eesmärk on propageerida olümpialiikumist, tutvustades seda noortele, haarata mängude korraldamisse kogu koolipere, aidata paremini mõista olümpiaideid ja kasvatada lastes spordiarmastust."

Kogu projekti üldmaksumus on veidi üle 80 000 krooni. Olümpiaakadeemia toetab seda 9000 krooniga, ülejäänu tuleb projekti koostööpartneritelt ja sponsoritelt.

"Juba on aktsiaselts Valga Moodul aidanud meid võrkpallikonstruktsioonidega, Valga pagaritööstusega oleme kokku leppinud, et saame neilt tordid ja Kalevite Kodu aitab auhindadega," nimetas Dinis mõned abistajad.

Valga vene gümnaasiumi olümpiamängud algavad homme kell 8 hommikul kogunemisega koolimaja juures ja rongkäiguga staadionile. Esimene päev lõpeb kergejõustikuvõistlustega. Mängud jätkuvad esmaspäeval ja lõpevad 2. juunil diskoõhtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles