Otepää piirkonna lapsed käisid looduslaagris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kangur tutvustab laagrilistele käsiõnge valmistamist.
Peeter Kangur tutvustab laagrilistele käsiõnge valmistamist. Foto: Margit Turb

Esimest aastat toimus riikliku looduskaitsekeskuse Põlva-Valga-Võru regiooni eestvedamisel Otepää piirkonna laste looduslaager, mida juhtisid Margit Turb ja Tarmo Evestus. Laager toimus Arula külas Lutsu turismitalus 13.–15. juunini. Laagris oli 22 seitsme- kuni viieteistaastast last Otepää piirkonnast.

Meid võttis vastu Lutsu talu pere. Laagri jooksul tegime ümbruskonnas mitmeid matku.

Mall Värva juhendamisel õppisime tundma ravimtaimi. Mall Värva rääkis meile, et loodust tuleb hoida, taimi ei tohi niisama noppida.

Tarmo Evestus tutvustas meile piirkonna loomi ja linde. Tarmo tegi meile ka öise matka Arula mõisasüdamesse, kus kuulsime rukkirääku, nägime nahkhiiri ja kodukaku poegi, kes lendasid halvasti. Tee ääres elektriposti otsas seisis ühel jalal valge-toonekurg. Saime teada, et nii ta puhkab.

Teisel laagripäeval käisime ka Tsuura kuuse juures tööd tegemas. Tsuura kuusk on kaheharuline suur kuusk, mis asub heinamaal. Meie ülesandeks oli mahalõigatud võsa hunnikusse panna. Viimasel õhtul viis Lutsu talu perenaine Eike meid Otepää piirkonna suurima kivi – Soome laiakivi – juurde.

Kogu seltskond mahtus kivi peale ära – see oli nii suur. Käisime uudistamas ka Soome talu põlistammesid, kuhu oli väga hea ronida.

Lisaks matkadele võistlesime omavahel orienteerumises, kalapüügis, viktoriinis ja laagripäeviku meisterdamises.

Laagripäevikud pidid olema viimase päeva hommikuks valmis ja neid hindasid õpetajad Peeter ja Pille Kangur ning Lutsu talu perenaine Eike Tasa. Iga päevik oli tehtud omamoodi originaalselt, kuid kõige paremaks päevikuks valiti meie võistkonna oma.

Viimasel päeval selgus ka laagrivõistluste võitjameeskond. Selleks oli võistkond Meelespead koosseisus Grete Kõiv, Anete Vihm, Britta Mõttus ja Laur Kangur.

Laager meeldis kõigile ja tahame tulla järgmisel aastal uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles