Dave Bentonit ja ETV Tütarlastekoori kuulas kirikutäis rahvast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Benton
Dave Benton Foto: Heino Käos

Kas rahvas tuli Valga Jaani kirikusse Bentoni või koori või hoopis nende kooslaulu pärast, kes seda teab, aga mõlemad pooled andsid oma parima ja publik võttis selle tänuga vastu.

Et istekohta saada, tulid kuulajad (jah, just kuulajad, sest vaadata, mis altari ees toimub, igalt istekohalt niikuinii ei õnnestu) varakult kohale ja juba kakskümmend minutit enne kontserdi algust oli saal täis.

Kontserti alustas koor. Valgetes pikkades kleitides tüdrukud jagunesid vahekäikudesse laiali, dirigent Aarne Saluveer asus nende keskele ja äratas neidude südamed lauldes Loojat kiitma. A capella laulus lõi koor kirikus püha meeleolu imelise pianoga. Seades oli oma koht ansamblil ja solistil.

Dave Bentonit saates laulis koor altari ees ja võimendust kasutades. Võrreldes Bentoni eelmise kontserdiga samas koos Tallinna Poistekooriga, oli nüüd koori helivõimendus tunduvalt parem. Kuigi kava juhtimine oli jõululikult hell ja südamlik, on siiski kahju, et seda tehti vaid inglise keeles. Kui laval on Eesti koor ja Eesti solist, aga solist pole veel eesti keelt selgeks saanud, võiks siiski keegi mõnegi olulise asja publiku emakeeles öelda.

Aarne Saluveer on väga täpse käega, olenevalt laulu rütmist ka tantsiv, samas delikaatne dirigent. Ainuüksi tema tööd kontserdil oli huvitav jälgida, kuigi ta ei püüdnud silma paista. Koor helistas oma hääli filigraanselt.

Dave Bentonit saatis instrumentaalansambel, mille kitarrist alustas nii mõndagi laulu, saksofonistil olid uhked soolod.

Kontserdil võis nautida nii lõunamaalastele omast hõiskamist kui ka põhjamaist väga vaikset ja harrast palvet.

Ühe laulu esitusega tekitati saalis elevus, kui solist Dave Benton ja lõpuks koor laulsid üksteise järel instrumentaalse saateta teksti «We Wish You a Merry Christmas and a Happy New Year».

Kui ka aisakellalaulud olid bändi ja aplausi saatel lauldud, tänas publik esinejaid püsti seistes, mille peale tuli veel lisapala.

Kontserdil jäi kõlama, et jõulud on rõõmu- ja armastusepüha. «Elu on imeline kingitus, mille sündides saad,» oli Dave Bentoni ja koori eestikeelse laulu sõnum Jeesuse sünnipäeva puhul kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles