Tõrvalased süütasid pühapäeval teise advendiküünla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängib Tõrva muusikakooli rahvamuusikaansambel õpetaja Viive Andersoo juhendamisel.
Mängib Tõrva muusikakooli rahvamuusikaansambel õpetaja Viive Andersoo juhendamisel. Foto: Vello Jaska

Pühapäeva õhtupoolikul seadsid tõrvalased sammud kammersaali, et osa saada teise advendi kontserdist. Jõulude ooteaega sisustasid Tõrva muusikakooli õpilased ja õpetajad.

Kooli direktor Thea Leitmaa ning Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting süütasid kaks advendiküünalt ja õhtuvarjudest hämaras saalis hakkaski kõlama popurrii jõululauludest. Neid esitas muusikakooli rahvamuusikaansambel õpetaja Viive Andersoo juhendamisel. Sama õpetaja juhendatavad olid ka plokkflöödiansambel ning akordionist Ardo Juurikas.

«Nüüd küünla me süütame taas,» laulis 7. klassi ansambel õpetaja Tiiu Koorti juhendamisel. Klaveril saatis lauljaid
direktor Thea Leitmaa. Jõuluajast laulis ka 1.—2. klassi ansambel.

Oma klaverimänguoskusi demonstreerisid Marietta Juurikas, Pamela Paul, Triin Jaansalu, Kaija-Liis Kiidli, Deivi Kivi, Kertu Hernits ning klaveriansamblimängijad Marel Jaama ja Mare Vahtre. Noorte pianistide juhendajad on õpetajad Eeva Tammemägi, Kersti Reimund, Thea Leitmaa ning Jana Vagula.

Kontserdi kava täiendasid kitarristid Hardo Adamson ja Karl Lääts õpetajate Heinar Hernitsa ning Sulev Orgse juhendamisel.

Muusikapala «Haldjate talveöö» ning kevadigatsusest tulvil «Pajupilli» esitasid noored saksofonistid Urmo Kannukene, Sirli Pippar ning Merlin Soomets.

Õpetaja Aado Kaasiku saksofoniklassi õpilaste esitatud muusikapalu kuulates veendus publik üksmeelselt, et puhkpill hakkab Tõrva muusikakoolis jõuliselt tiibu laotama. Meeldiva üllatuse tegi ka õpetaja Heinar Hernitsa kitarristide ansambel. Pisikesed päkapikud lasksid koos õpetajaga «Saksa tantsul» kõlada nagu vilunud mängijad.

Kontserdi lõpetas Sergei Rahmaninovi tundeküllaselt esitatud «Prelüüd» muusikakooli vilistlase Kadri Lepiku esituses.

Kontserdikülastajate aplaus tõestas, et Tõrva muusikakooli õpilaste tase on hüppeliselt arenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles