Õpilased panid võimed proovile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuse peahoone
Tehvandi spordikeskuse peahoone Foto: Otepää vallavalitsus

Tehvandil võtsid noored jooksusõbrad laupäeval mõõtu traditsioonilisel sügisjooksul, kus Audentese spordigümnaasium selgitas välja, kuidas on kulgenud noorte sügisene ettevalmistus.

Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaali murdmaasuusatamise treener ja jooksu korraldaja Hille Saarepuu ütles, et tegu oli küll Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaali sügisese katsevõistlusega, aga osalema võisid tulla kõik noored jooksusõbrad. «See on noortevõistlus, kuni 23aastastele,» selgitas Saarepuu.

 Võistluse start anti rolleriraja keskpaigas asuva Tordikarbi juurest ning murdmaarada ise oli küllaltki raske. «Klassikaline aastakümneid kasutuses olnud Tehvandi imitatsiooniring. Tõusud, laskumised, sile maa.»

Jooksu start anti eraldistardist 15sekundilise intervalliga, mis Saarepuu sõnul oli oluline, et igaüks jookseks oma jooksu. «Et saada ise enda tulemus, keegi ei vea. Kui on grupijooks, siis koos lastakse tempo alla.»

Nii annavad jooksu tulemused kõige parema ülevaate sellest, kuidas on sügisene ettevalmistus kulgenud. «Kuna seda tehakse aastast aastasse, siis saame ritta panna ka erinevate aastate lapsed.»

Tehvandi sügisjooksu on praegusel kujul peetud juba mitmeid aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles