Mitme Valgamaa kooli kasvandik jäi Peruus narkomuulana vahele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Peruu politsei

Peruus tabati 4. oktoobril Eesti neiud, 19aastane Anneli (perek. nimi toimetusele teada) ja 22aastane Anne Maarja, kes üritasid käsipagasis lennukisse smuugeldada kokaiini. Anneli on endine Pikasilla kooli ja Tõrva gümnaasiumi kasvandik.

Kaks eestlasest narkomuula jäid vahele Lõuna-Peruus Alejandro Velasco Astete del Cusco nimelises rahvusvahelises lennujaamas, kui narkopolitseinikud avastasid rutiinse kontrolli käigus nende käsipagasist peaaegu kuus kilo kokaiini, vahendab portaal peru21.pe. Politseinikud leidsid pagasi kontrollimisel kohvri seintesse ja kaane vahele peidetuna narkootilist ainet, mis kiirtesti tulemusena tunnistati kokaiiniks.

Peruu politseinikud avastasid kahtlase aine, kui eestlased läksid lennukile, mis pidi lendama Peruust Cusco linnast Lima kaudu Brasiiliasse.

Neidude Facebooki lehelt võis veel eile õhtul lugeda, et välismaale mindi päikese ja soojade ilmade jahile, narkoreis sai alguse Hispaaniast. Kui tüdrukute reis pidi algselt kestma nädal või kaks, kujuneb see nüüd oodatust palju pikemaks, sest süüdimõistmisel ootab neid ees 7--15 aasta pikkune vanglakaristus.

Juhtumiga tegeleb edasi Cusco linna narkotalitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles