Väiksemates valimisjaoskondades tiksus hääletamine omas tempos

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka valimisjaoskond
Puka valimisjaoskond Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Kui poole ühe paiku Õru valimisjaoskonda jõuan ja vallavalitsuse maja ees autoukse avan, hakkab esimese asjana silma muru peal lebav tühi viina- ja karastusjoogipudel. Ehk vajas keegi enne valima minemist tagasihoidlikku julgustust?

Minuteid ukse ees passinud, lootes mõne hääletama mineja või hääletamast tulija pildi peale püüda, jõuan tõdemusele, et kodanikukohust täitma tulevatest inimhordidest siin vallas juttu olla ei saa. Õru valimisjaoskonna esinaise Piret Kasuka sõnul on vallas hääletamisealisi inimesi nimelt 396, kellest keskpäevaks oli oma valiku teinud 117.

"Meil nii ei ole, et inimesed kõik korraga tulevad, iga natukese aja tagant paar inimest tuleb - jõudumööda," rääkis Kasuk. Tema sõnul on tavapärane Õru hääletaja eakas kodanik. "Aga eks meil käib ikka nooremaid ka, näiteks praeguse seisuga on käinud kolm esmahääletajat. Nendest on kohe aru saada, et natuke närveerivad ja üks isegi veidike punastas," rääkis Kasuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles