Liiklusõnnetused juhtusid nii linnas kui maakonnas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 19. oktoobril kella 20.19 paiku juhtus Valga linnas J. Kuperjanovi tänaval liiklusõnnetus, kus motoroller Keeway Hurricane, mida juhtis alkoholi tarvitanud Oleg, liikudes J. Kuperjanovi tänavalt Kesk tänava suunas, sõitis otsa teel olevatele kaubaalusel asetsevatele kõnniteekividele.
 

Liiklusõnnetuses sai vigastada rollerijuht, kes toimetati Valga haiglasse, kus ta jälgimisele jäeti.

Valga patrullteenistuse vanemliiklusametnik Kaimar Karm selgitas, et liiklusõnnetus juhtus tänavalõigul, mis on alles ehitusjärgus ja üldiseks liikluseks suletud, seega ei oleks tohtinud roller seal üldse liikuda. Ka oli rollerit juhtinud mees tarvitanud alkoholi ja teadupärast on alkohol üks peamisi liiklusõnnetuste juhtumise põhjuseid.

Samal päeval kella 22.30 paiku juhtus Jõhvi–Tartu–Valga maantee 202. kilomeetril Õru vallas liiklusõnnetus, kus Volkswagen Passat liikus Valgast Tartu suunas ja sõitis vasakkurvis teelt välja vastu paremat teepiiret, mille tagajärjel tegi sõiduk piruette.

Liiklusõnnetuse käigus lendas kaasreisijana sõiduki tagaistmel viibinud turvavööga kinnitamata Priit sõiduki aknast välja ning sai raskemaid vigastusi.

Kiirabi toimetas kannatanu Valga haiglasse ravile. Sõidukit juhtis kaine, kuid juhtimisõiguseta 20aastane Mäidu. Sõidukis viibis koos juhiga kokku viis isikut, kellest vaid üks sai raskemaid vigastusi, teised isikud meedikute abi ei vajanud.

Valga patrullteenistuse vanemliiklusametnik Kaimar Karm selgitas, et õnnetuse üks põhjustest on kindlasti see, et roolis viibis juhtimisõiguseta noor kogenematu isik, kes ülehindas oma võimeid ja liikus teel ebaõigelt valitud sõidukiirusega. Ka Õru valla kurviline tee, kus sõiduk liikus, oli noorele mittekohalikule sohvrile võõras, seega ei osanud ta viimast saatuslikuks saanud kurvi ette näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles