Piirilähedane pood tekitab küsimusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka linn. Foto on illustreeriv.
Valka linn. Foto on illustreeriv. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Siiani olid Valka elanikud vaid televiisorist näinud poekesi, kus läbi ukseluugi müüakse väikesi pakikesi taimesegudega, mida rahvasuus kutsutakse legaalseteks narkootikumideks.

Nüüd aga on üht taolist äri näha ka piirilinna Valka ühel peatänavatest. Lisaks on ajalehe Ziemeļlatvija andmeil linnas siin-seal näha kuulutusi, mis poodi ja selle aadressi reklaamivad. Ajalehe reporter veendus ise, et müüjaga saab jutule muljetavaldavale uksele koputades. Küsimusele, millega kaubeldakse, kostis venekeelne vastus, et tegemist on vesipiipude puhastusvahendiga.

Jutuajamine jäi katki, kui ajakirjanik «tegi vea» jutuajamist dikotofonile salvestades: kui pole ostja, pole midagi ka kaubast rääkida. «Ostavad, ostavad,» hõigati veel lõpetuseks välja väide, et huvilisi juba leidub. Linnas levib kuuldus, et peamiselt on kundedeks kooliealised – Valka gümnaasium asub muide vaid paarisaja meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles