Äripäev reastas taas Valgamaa ettevõted

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UPM-Kymmene Otepää AS on tänavuses tabelis langenud 32. kohale.
UPM-Kymmene Otepää AS on tänavuses tabelis langenud 32. kohale. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valgamaa edukate ettevõtete edetabelis napsas seekord esikoha Sleipner Lain OÜ, mille tegevusvaldkond on kauba raudteevedu. Mullune müügitulu oli ettevõttel natuke alla kolme miljoni euro ning ärikasum pea miljon. Eelmise aasta Äripäeva edetabelisse ettevõte ei mahtunudki.

Teisel kohal domineeris mootorsõidukite müügi ja rendiga tegelev Engeros Otepää OÜ, mille müügitulu oli üle nelja miljoni euro ning ärikasum pea pool miljonit. Mullu võis ettevõtte leida edetabeli 13. positsioonilt.

Pronksmedali maakonna ettevõtete heitluses napsas endale metsavarumise ettevõte Maad ja Metsad OÜ, mis samuti mullusesse edetabelisse ei mahtunud. Aastal 2012. oli ettevõtte müügitulu pea kaks pool miljonit eurot ning ärikasum natuke üle 300 000 euro.

Eelmise aasta edetabelis uhkel esikohal võimutsenud puidutööstusfirma UPM-Kymmene Otepää AS on tänavuses tabelis langenud 32. kohale.

Äripäeva edetabeli lähteandmed on viimase aasta käive ja ärikasum/kahjum, käibe ja kasumi kasv, rentaablus ning ROA (kogukapitali rentaablus). Edetabelisse pääsemiseks peab ettevõte asuma või omama tootmistegevust vastavas maakonnas ning olema tegutsenud vähemalt kolm viimast aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles