Kummalised kärgatused nii Valga- kui Viljandimaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad.Foto on illustratiivne
NATO hävitajad.Foto on illustratiivne Foto: Raigo Pajula

Valgamaalasele saabus vihje, et täna hommikul pärast kella 9 oli Tõrva lähistel kuulda suurt pauku. Inimene, kes vihje saatis, ütles, et maja vappus ja pärast oli tema sõnul kuulda NATO hävitajate hääli.

Ka Viljandimaa inimesed said sama ehmatuse osaliseks. Sakala kirjutab oma Facebooki-lehel, et täna hommikul kella 9.30 paiku kuulis mitu Viljandimaa inimest paari erakordselt tugevat kärgatust või mürinat. Maakonna Võrtsjärve poolsest osast on Sakala toimetusse tulnud kirjeldusi, mille kohaselt panid kärgatused lausa majad värisema ja aknaklaasid klirisema.

Kaitseväe õhuväe teenistusspetsialist Alar Laats ütles, et täna hommikul umbes kell 9.30 toimus tõepoolest NATO hävitajate ülelend Lõuna-Eestist.

«Tegu oli Leedus Šiauliai lennubaasis baseeruvate NATO hävitajatega, ning õppelend oli plaanipärane. Lennukid lendasid ülehelikiirusel. Seekord oli lennukõrguseks umbes 10 kilomeetrit, see tähendab, et lennati umbes sellel kõrgusel, millel lendavad harilikult reisilennukid. Tavaliselt nii kõrgel lennates mingeid erilisi akustilisi efekte maapinnal ei teki,» selgitas Laats.

«Võimalik, et seekord oli atmosfääri seisund heli erakorraliseks levikuks eriti soodne. Meil on siiralt kahju, kui ülelend tekitas kellelegi ebamugavust või probleeme,» lisas Laats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles