Eksperiment: kas kaks aastat juhistaaži röövib reeglitepärase sõiduoskuse?

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusregistri Valgamaa büroo juhataja Aivar Tumanovi valvas kotkapilk jälgis eksaminandi igat manööverdust ja liigutust, et veenduda, kas juht on liikluses osalemiseks küps.
Liiklusregistri Valgamaa büroo juhataja Aivar Tumanovi valvas kotkapilk jälgis eksaminandi igat manööverdust ja liigutust, et veenduda, kas juht on liikluses osalemiseks küps. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui kaks aastat tagasi enne sõidueksamile minekut oma sõiduõpetajalt viimaseid õpetussõnu sain, jäi mulle kõige paremini meelde lause: «Tee see sõit nüüd reeglitepäraselt ära just nii, nagu sulle õpetanud olen. See, kuidas hiljem päris autojuhina sõidad, erineb eksamisõidust niikuinii nagu öö ja päev.» Sõnum lihtne: eksamisõit ja tavasõit pole võrreldavad.

Nüüd veel viimaseid nädalaid «vahtralehe» all teid kulutades hakkasin mõtlema, kas kulgen veel liikluses sajaprotsendiliselt reeglitepäraselt või on minuski võimust võtnud nii-öelda tavasõitja mentaliteet, kus pisiasjad kipuvad ununema ning reeglid koos nendega.

Küsimusele vastuse saamiseks ei olnudki muud võimalust, kui minna ja panna end uuesti liiklusregistri Valga büroos eksamil proovile. Mõeldud – tehtud. Kuna õppesõitu ja eksamit tegin omal ajal Tartus, tundus idee proovilepanekust liikluse poolest tundmatus linnas Valgas veelgi põnevam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles