Aasta ema tiitel rändas teist aastat järjest Otepääle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rutt Šmigun.
Rutt Šmigun. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud emadepäeva kontserdil Estonia kontserdisaalis andis Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves aasta ema tiitli ja tunnusprossi üle Rutt Šmigunile.

Endine tippsuusataja on kahe tütre ema ja kahekordne vanaema. Rutt ja Anatoli Šmiguni perest on sirgunud mitmekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi.

"Eesti Naisliit väärtustab perekonda," ütles naisliidu esinaine Siiri Oviir, kelle arvates on perekond Šmigun loonud peres kasvanud tütardele Kristinale ja Katrinile arenemiseks igati mõnusa ning inspireeriva paiga.

"Ma pole enda meelest teinud midagi erilist, vaid kasvatanud oma tütreid hoolitsuse ja mõistvusega," ütles aasta ema Estonia kontserdisaalis.

Eesti Naisliit valis aasta ema 13. korda. Mullu pälvis tiitli samuti Otepää vallas tegutsev naine: Otepää lihatööstuse Edgar tegevjuht ja omanik Maie Niit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles