Tõlliste noored hiilgasid videokonkursil

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis videost "Elu võimalikkusest maal"
Ekraanitõmmis videost "Elu võimalikkusest maal" Foto: Erakogu

Filmifestivali Just Film videokonkursi võit tuli sedapuhku Tõlliste video- ja fotoringi (VIFO) noortele. Žürii esimehe sõnul oli nende lühifilm teistest peajagu üle.

Sedapuhku oli konkursi alapealkiri «Ükskord meie külas». Nii pole üllatav, et Valgamaa noorte võidukas lühifilm «Elu võimalikkusest maal» jälgib, kuidas lahendavad maal elavad noored keerulise olukorra. Nimelt kaob elekter, kuid Facebookis on ju siiski vaja käia.

Mängivad Raiko Allik, Rasmus Koroljov, Liina Suur, Ester Kaasik ja Hanna-Liina Pärnik-Pernik. Filmimine ja montaaž oli Timo Arbeiteri pärusmaa. Laupäeval autasustati VIFO noori Solaris Kino Nokia saalis, kus neile anti üle ka peaauhind – tahvelarvuti. Lisaks saadi muidki auhindu.

Küsimusele, kuidas teemaidee tuli, vastas Allik, et algmõte oli temalt ning ülejäänu sündis ühiste mõttetalgude tulemina.

Film valmis juba kaks aastat tagasi. «Kui Timo ütles, et saatis selle konkursile, võtsin seda kui infot. Kui viie hulka saime, hakkasin mõtlema, et pean teda vist uuesti vaatama. Omaette vaikselt muigasin, et kust selline idee toona tuli, aga mida rohkem vaatasin, seda rohkem hakkas uuesti meeldima,» rääkis Allik.

Kui filmimine ise võttis noortel aega vaid päeva, siis kogu šedöövri kokkupanekule kulus umbes nädal. «Kõik läks väga kähku sellepärast, et Tõlliste noorte omavaheline koostöö ja klapp on väga hea,» kinnitas Allik.

Võistlusele esitati kokku 51 lühifilmi. Eesmärk oli suunata koolinoori vanuses 7–19 mõtlema elust maal ja sellega seotud tegevustest.

Konkursile laekunud filme hindasid peale festivali Just Filmi tegevjuhi ja žürii esimehe Mikk Granströmi üks Just Filmi programmi koostajaid Peter Stumbur, Maaelu Edendamise Sihtasutust esindanud Aila Vaher, Balti Filmi- ja Meediakooli lõpetanud laulja ning saatejuht Luisa Värk ning põllumajandusministeeriumi esindaja Eve Salumaa.

Granströmi sõnul oli «Elu võimalikkusest maal» teistest lühifilmidest peajagu üle. «Ei tekkinud kahtlustki, et just see on võitja. Ta oli punkti pealt teemasse ja ka tehniliselt hästi teostatud, sisu oli hea – kõik, mis ühes heas filmis peab olema, oli olemas,» ütles ta.

Konkursi korraldas noorte- ja lastefilmide festival Just Film koostöös põllumajandusministeeriumiga. "Parimad filmid jõuavad festivali suurele ekraanile, samuti näitab neid ETV2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles