Peasekretär kiitis Eesti valmisolekut

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapi klassikasprint
Otepää MK-etapi klassikasprint Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis viibis sel nädalal Rahvusvahelise Koolispordi Liidu (ISF) peasekretär Jan Coolen, kes tutvus ka märtsis Otepääl toimuva koolinoorte murdmaasuusatamise MMi võistluspaikade ja majutusvõimalustega.

Eesti Koolispordi Liit sai MMi korraldusõiguse mõne kuu eest, kui selgus, et mõjuvatel põhjustel oli ISF sunnitud tühistama murdmaasuusatamise võistlusosa läbiviimise Hispaania kõrgmäestikus. Cooleni hinnangul oli võistluse korraldusõiguse andmine Eestile kasulik mõlemale osapoolele.

«ISF leidis kiiresti partneri, kelle korraldamisvõimekus on teada. Eestile avanes aga võimalus korraldada suusavõistlust, sest tavaliselt toimub meil murdmaasuusa- ja mäesuusa-MM koos ning selleks kahjuks Eestil mägesid ei ole,» lausus Coolen. Ta loodab, et võimalikult paljud riigid võtavad ette sõidu Lõuna-Eesti linnakesse, kus ruutkilomeetri kohta kõige enam olümpiavõitjaid.

Coolen kohtus ka kultuuriministeeriumi spordi asekantsleri Tõnu Seiliga. Jutuajamise käigus leiti üksmeelselt, et Eesti on valmis võõrustama koolinoorte tippvõistlusi ka tulevikus.

Koolinoorte murdmasuusatamise MM peetakse järgmisel aastal 9.–14. märtsil Otepääl. Võistluste koostööpartnerid on Eesti Suusaliit, Tehvandi spordikeskus, kultuuriministeerium ning hasartmängumaksu nõukogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles