Kolmandik linnast sai kindlama elektrivarustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuendatud Lõuna jaotusalajaam Valgas.
Uuendatud Lõuna jaotusalajaam Valgas. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi võttis ehitajalt vastu täielikult uuenenud Lõuna jaotusalajaama, mis annab kindlama elektrivarustuse 2500 majapidamisele ja ettevõttele Valgas linnas.

Ehitustööde käigus valmis uus alajaamahoone. Selle jaotus- ja automaatikaseadmed on varasemaga võrreldes märksa nüüdisaegsemad. Uuendustöödega vähenes elektrikatkestuste oht, paranes ohutus ja alajaama territooriumi välisilme, annab teada Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti edastatud pressiteade.

«Valga elektrivõrk sammub suurema töökindluse suunas,» ütles Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres. «Mõni aasta tagasi uuendasime kõige olulisema lülina elektrivõrgus: Valga piirkonnaalajaama. Nüüd uuenes linna kahest olulisest toitesõlmest esimesena Lõuna jaotusalajaam ning lähikuudel algavad loodetavasti Pedeli alajaama ehitustööd.»

Keskmiselt ehitab Elektrilevi üle Eesti iga päev kaks uut alajaama ja viis kilomeetrit elektriliine. Valgamaa elektrivõrgu töökindluse parandamisse investeeritakse tänavu 2,8 miljonit eurot. Selle summa eest on kavas uuendada 40 alajaama ja ehitada 99 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine.

Lõuna alajaam varustab elektriga Kungla ja Laatsi tänava vahelist piirkonda. Ehitustöid teostas Siemens OY ja nende maksumus oli 447 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles