Malakaga õpetajad, mänguasjadeta lapsed ja hämmastav rõõmsameelsus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shianda küla naised räägivad oma hõimukeeles, aga ometi said kohalikud ja eestlased üksteisest aru – kehakeelt appi võttes.
Shianda küla naised räägivad oma hõimukeeles, aga ometi said kohalikud ja eestlased üksteisest aru – kehakeelt appi võttes. Foto: Pille Olesk

Valga gümnaasiumi arendusjuhil Pille Oleskil avanes oktoobris võimalus käia unistustemaal Keenias. Ekvaatoritagune riik, kus parajasti oli kevad, lummas lopsakate ja värvikirevate vihmametsadega, samas šokeerisid inimeste ääretu vaesus ja olematud elamistingimused.

Seiklusrikas reis, mille tõi Oleskile võit MTÜ Mondo maailmapäeva plaani konkursil, algas lennuga Tallinnast Amsterdami. Sealt viis kümnetunnine õhureis Keenia pealinna Nairobisse, mis võttis reisi­selli vastu leitsaku ja õieehtes puude-põõsastega. Keenias valitses kevad.

«Kohalikud vastuvõtjad oli Keenia tuuri juht, raamatu «Minu Keenia» autor Janika Tamm ja eestlastest vabatahtlikud Alari Rajande ning Veigo Kell. Nemad andsid mulle kiire ülevaate ootavatest kohtumistest. Peale minu kuulus meie gruppi veel Karl Patrick Norberg Tallinna inglise kolledžist,» tutvustas Olesk seltskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles