Muuseum tunneb huvi onnide vastu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandite seast valivad võistluse korraldajad ka mõne, mis päriselt valmib.
Kavandite seast valivad võistluse korraldajad ka mõne, mis päriselt valmib. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eesti rahva muuseum (ERM) korraldab 1.–6. klassi õpilastele aasta lõpuni kestva joonistus- ja kavandivõistluse «Unistuste onn». Muuseum korraldab selle usus, et talvel on tubasemate tegevuste juures aega ka järgmiseks kevadeks onne kavandada. Osalejate vahel loositakse välja palju põnevaid auhindu.

Võistlusel osalenud kavanditest valib näituse «Linn» meeskond välja mõne onni, mis ehitatakse näitusele ka päriselt valmis. Mais 2014 avatav linnateemaline näitus keskendub eelkõige laste ja noorte «oma linnale» ning linnakogemusele. Muude teemade hulgas küsivad näituse tegijad, millised need salajased paigad ikkagi välja näevad.

«"Hei, lähme onni mängima!" on hüüd, mida linnas eramute läheduses tihti kuuleb. Need onnid võivad olla väga realistlikud, aga hea fantaasia korral võib onniks osutuda lihtsalt üks täiskasvanute pilkude eest varju pakkuv haruline puu. Kindel on aga see, et onnimängud on laste hulgas palavalt armastatud,» ütles võistluse projektijuht Ehti Järv.

Onni ehitusele lükkavad hoo sisse Tartu mänguasjamuuseum, Lõunakeskus, Cinamon, Tallinna loomaaed ja Nõmme seikluspark.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles