Asjatundjad arutlevad lapse õiguste üle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli Homuha, Valgamaalase peatoimetaja
Sirli Homuha, Valgamaalase peatoimetaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 12. detsembril leiab Võru maavalitsuses aset seminar «Lapse õigused meedias». Vaatluse all on, kuidas laste ja perede lugusid kajastada lapse huvidest lähtuvalt. Osalevad lastekaitsetöötajad ja teised alaealistega töötavad spetsialistid, samuti laste ja perede lugusid kajastavad ajakirjanikud.

MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamme sõnul on meil kõigil õigus teada, mis ühiskonnas toimub, kaasa arvatud seda, kuidas elavad meie lapsed. Selle info vahendamisel peavad aga täiskasvanud alati jälgima, et viis, kuidas infot edastatakse, ei riivaks lapse õigusi ja heaolu.

Seminaril osalejad arutlevad, kuidas laste ja perede olukorrast infot anda lapse õigusi riivamata ning mida teha, kui lapsi ja peresid kajastavates lugudes on neid õigusi rikutud.

Eesti Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk tutvustab üldisi põhimõtteid, mida meedia peaks oma töös järgima. Ajalehe Valgamaalane peatoimetaja Sirli Homuha annab ülevaate sellest, mida ajakirjanik silmas peab, kui lastest ja peredest lugusid kirjutab.

Pressinõukogu esimees Eve Rohtla tutvustab pressinõukogusse pöördumise korda ja pressinõukogu otsuseid. Lisaks tutvustab ta lastega seotud kaasusi, millega on Pressinõukogusse pöördutud.

Seminari korraldab MTÜ Lastekaitse Liit. Selle korraldamist toetab Hasartmängumaksu nõukogu. Varem on meediaseminarid aset leidnud Tallinnas, Jõhvis ja Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles