Valgamaal hukkusid tules mees ja naine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Riidajas, mille 2. korrusel põleng puhkes.
Kortermaja Riidajas, mille 2. korrusel põleng puhkes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 13. detsembril kell 04.44 teatati päästeameti häirekeskusele, et Valgamaal Põdrala vallas Riidaja külas on kahekorruselise kortermaja koridoris tunda suitsulõhna.

Kaheteistkümne minutiga kohale jõudnud Tõrva päästjad nägid, et maja teise korruse akende vahelt tuleb paksu suitsu ja näha on leeke. Päästjateni oli jõudnud info, et korteris võivad olla inimesed. Kohe sisenesid suitsusukeldujad korterisse, kus põles ühe toa põrand, ja tõid välja mehe ja naise. Inimesed olid kahjuks hukkunud.

Tulekahju kustutati kiiresti ja kaugemale põleng ei levinud. Korteri kõik ruumid said kuuma- ja tahmakahjustusi. Päästjad leidsid toast ka hukkunud koera.

Valgamaa vanemoperatiivkorrapidaja Gehrt Kompuse hinnangul oleks elude päästmiseks pidanud tulekahjust teada saama vähemalt tund aega varem. «Tulekahju oli seal juba mõnda aega vindunud kuni hoo sisse sai ja naabrid selle avastasid,» ütles Kompus. «Kahjuks polnud korteris ka suitsuandurit, mis oleks võinud päästa inimelud. Õnneks pääsesid tervelt teised majaelanikud, kelle elu ju ka tegelikult tõsisesse ohtu sattus.»

Lõuna päästekeskuse valvemenetlusinspektor Mati Käo sõnul võib esialgselt arvata, et traagilise tulekahju põhjus oli järjekordselt hooletu suitsetamine. Korterist võis leida ka märke alkoholi tarvitamisest. «Suitsetamine siseruumides koos alkoholi tarvitamisega on surmav kombinatsioon,» nentis Käo.

Tulekahjudes on käesoleval aastal Eestis hukkunud 41 inimest. Valgamaal on hukkunuid juba kaheksa. Eelmisel aastal oli samal ajal Eestis tules hukkunud 51 inimest. Valgamaal hukkus kogu eelmise aasta jookul tules üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles