Toidukogumispäevad kaasavad sadu vabatahtlikke

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga vabatahtlikud kogusid Valga Rimis annetusi toidu näol.
Toidupanga vabatahtlikud kogusid Valga Rimis annetusi toidu näol. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest pühapäevani ehk 13.–15. detsembril toimuvad 21 kaupluses toidupanga jõulueelsed toidukogumispäevad. Valgas on võimalik toitu annetada kaupluses Rimi.

Üldiselt on toidupankade põhitöö kaubandusvõrgus ülejääva toidukauba tasuta ümberjagamine vaesuses elavatele peredele. Toidukogumispäevade ajal pakutakse ka eraisikutele võimalus toidupanga tööd toetada ja toidukraami annetada.

Jõulude eel heade inimeste abiga kogutav toit on oluline lisa üle-eestiliselt jagatavate jõulupakkide komplekteerimisel, mida sel jõuluajal plaanitakse teha vähemalt 2500.

Toidukogumispäevadeks toidupankadele appi tulnud 800 vabatahtlikku on registreerunud paljuski tiimidena – esmakordselt toimuvad toidukogumispäevad egiidi all «Meeskonnamäng». Osalema kutsuti näiteks sõpruskondi, töökollektiive ja teisi, kes jõulueelsel ajal avatud võimalusele koos midagi toredat ning samas mõtestatut ära teha.

Tallinna Toidupangas vabatahtlikke registreerumist koordineerinud Ines Jakobson on aktiivsetele inimestele tänulik: «Ma ei mäletagi, et enne oleks olnud sellist olukorda, kus pealinna suurte poodide kõik vahetused oleks üks-kaks päeva enne kampaaniat täiesti täis olnud, aga sel korral nii oli. See on meile suurepärane jõulukingitus.»

Vabatahtlike ülesanne toidukogumispäevade ajal on poekülastajatele info jagamine ning toidupanga jaoks ostetud toidu vastuvõtmine. Kaupluste külastajad saavad annetada toidupanga kogumiskärudesse toidukaupa ajavahemikul kell 12–18.

Kõik, kes toidukogumispäevade ajal ei saa kaupluses toiduannetust teha, aga soovivad toetada toidupankade tööd, võivad helistada annetustelefonidel 900 9005 (annetus 2 eurot) ning 900 9010 (8 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles