Konkurentsiamet andis vee hinna tõstmiseks rohelise tule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvas lõpetati pidulikult veemajandusprojekt. Toru lõikavad  Tõrva Veejõud OÜ juhataja Ivo Solom, Tõrva linnapea Maido Ruusmann, keskkonnainvesteeringute keskuse poolne projekti koordinaator Ain Ehasalu (vasakult) ja Merko Infra ASi juhatuse liige Arno Elias.
Tõrvas lõpetati pidulikult veemajandusprojekt. Toru lõikavad Tõrva Veejõud OÜ juhataja Ivo Solom, Tõrva linnapea Maido Ruusmann, keskkonnainvesteeringute keskuse poolne projekti koordinaator Ain Ehasalu (vasakult) ja Merko Infra ASi juhatuse liige Arno Elias. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Novembri lõpus kirjutas Valgamaalane, et Tõrva linna ähvardab trahv, kui vee hinda ei tõsteta. Selleks, et hinda tõsta, oli aga vaja konkurentsiameti heakskiitu. Eelmisel nädalal see tuligi.

Vee- ja kanalisatsiooniprojekt nägi ette linna omaosalust, mis on umbes 15 protsenti kogu projekti maksumusest. Linnal seda raha aga polnud ja seega sõlmis vee-ettevõtja laenulepingu keskkonnainvesteeringute keskusega (KIK).

Leping nägi ette, et vee hinda tuleb tõsta, sest OÜ Tõrva Veejõud pole muidu jätkusuutlik. Senimaani kuni veehinda ei tõstetud, ei maksnud ka KIK välja laenu, millega linn pidi maksma omaosaluse. See omakorda põhjustas olukorra, kus KIK ei saa maksta välja ka toetusosa, mis umbes 85 protsenti projekti kogumaksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles