Uppuja päästnud mees: tal oli vaid peanupp veest väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine tuletõrjuja, praegune turvatöötaja Taimar Saar päästis uppumisohus noore mehe.
Endine tuletõrjuja, praegune turvatöötaja Taimar Saar päästis uppumisohus noore mehe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu laupäeva päästis G4Si turvatöötaja Taimar Saar Otepääl noormehe, kes ei suutnud omal jõul tiigist välja tulla.

21. detsembri öösel veidi peale kella 3 helistas G4Si Otepää patrullekipaažile Saari linnas elav tuttav ning rääkis, et kuulis enda Piiri tänaval asuva kodu lähistel appikarjeid.

Taimar, kellel parajasti ei olnud ühtegi väljakutset, suundus kohe Piiri tänavale ning jõudis osaliselt kinnikasvanud tiigi juurde, kus soisest kaldast umbes 3-4 meetri kaugusel hulpis vees noormees.

Kui Taimar leidis koha, kus noormees vees oli, helistas ta teel auto poole esmalt päästjatele ning seejärel asus auto pagasiruumist otsima mõnda abivahendit, millega noormees välja aidata.

„Piirdelint jäi esimesena silma, aga kui oleks tagavararatta eest tõstnud, oleks puksiirnööri ka kätte saanud,“ lausus ta. „Poiss karjus küll, et mis ma molutan, aga ootaja aeg on alati pikk. Tal oli vaid peanupp veest väljas. Siiski oli veel nii palju jõudu, et ta suutis lindist haarata ja hakkas jalgadega tööle.“

Taimar ise ei kiitle, vaid jääb tagasihoidlikuks. Oma osa on ehk sellel, et 15 aastat töötas mees Otepääl tuletõrjujana ja on erinevaid olukordi näinud. „Veest ei ole ma päästnud, vaid mujalt. Mõtlesin üksnes sellele, kuidas inimesele ligi saada,“ sõnas ta napilt.

Noormehele kutsus abi vaid üks inimene, kes tiigi lähedal elab. Taimari sõnul pidanuks appihüüdeid kuulma ka teised naabrid. „Vahepeal ta lausa kriiskas,“ selgitas Taimar.

Taimar tegutses kiiresti ning seejärel võttis noormehe oma hoole alla kiirabi, mis viis šokis ning alajahtumise tundemärkidega noormehe haiglasse.

Teine sarnane juhtum oli laupäeva õhtul veel Sihva külas Otepää vallas, kus vanem meesterahvas tiigimutta kinni jäi.

Kui Otepää päästjad saabusid, oli mees juba tiigimudast välja saanud. Päästjad aitasid meesterahva tuppa ning kutsusid kiirabi, mis viis mehe tervisekontrolli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles