Üleskutse Facebookis tõi koolile üle 1300 raamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäe põhikooli õpetaja Põim Kama.
Lüllemäe põhikooli õpetaja Põim Kama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembris kirjutas Lüllemäe põhikooli sel aastal kirjandusõpetajaks tulnud teatrikriitik Põim Kama Facebookis, et kooli õpilastele ei jagu raamatuid. Praeguseks on üle 1300 raamatu jõudnud maakooli nii Eestist, Kanadast kui Rootsist.

Kokku annetas koolile raamatuid viiskümmend eraisikut ja ettevõtet. «Arvasin, et võib-olla paar sõpra saadab raamatuid, mis neil üle jäänud, aga inimesed saatsid kastitäite kaupa. Üks inimene saatis 150 teost,» rääkis Kama. «Kõige liigutavam oli, et lastekirjanik Mika Keränen saatis kaks kastitäit oma raamatuid, mis tal äsja ilmunud on.»

Tema sõnul saigi kool peale kohustusliku kirjanduse teoste väga palju head noorte- ja lastekirjandust. «Rõõmustas, et just kaasaegset kirjandust tuli, mis lastele väga meeldib,» ütles Kama. «Mõnda üksikut teost ei jagu lastele, aga enamikku nüüd jagub. Mõnda kogunes nii palju, et andsime edasi Kaagjärve raamatukogule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles