Omanikuvahetus tekitab kohalikes küsimusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval olid Valga muuseumi kogunenud inimesed, kes seotud muuseumi tegevusega tööülesannete tõttu, ja linnarahvas, kel huvi muuseumi tegemiste vastu. Selgitusi jagasid kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits (vasakult), muuseuminõunik Marju Reismaa ja Valga aselinnapea Lauri Drubinš.
Teisipäeval olid Valga muuseumi kogunenud inimesed, kes seotud muuseumi tegevusega tööülesannete tõttu, ja linnarahvas, kel huvi muuseumi tegemiste vastu. Selgitusi jagasid kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits (vasakult), muuseuminõunik Marju Reismaa ja Valga aselinnapea Lauri Drubinš. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kavandatav reform tekitab mõneski inimeses hirmu Valga muuseumi tuleviku pärast. Teisipäeval üritasid kultuuriministeeriumi esindajad kartusi hajutada.

Miks on vaja Valga muuseumi haldamine üle anda linnale, mida see paremaks teeb, miks on vaja töötavat süsteemi lammutada – selliseid küsimusi esitasid muuseumi kogunenud ministeeriumi asekantslerile Tarvi Sitsile ja muuseuminõunik Marju Reismaale.

Kohtumise ajend oli asjaolu, et ministeerium on teinud Valga linnale ettepaneku muuseumi haldamine juulist üle võtta. Ministeerium on valmis tasuta võõrandama muuseumikogu ja asutuse kasutuses oleva kinnistu Vabaduse 8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles