Talveilm jõuab Eestisse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala teisel poolel tuleb sula.
Nädala teisel poolel tuleb sula. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 10. jaanuaril toob tsükloni kese ilmateenistuse teatel Eesti põhjapoolsesse ossa rohkelt lörtsi, Lõuna- ja ka Kesk-Eestis sajab aga vihma. Tuul pöördub pärastlõunal järk-järgult põhjakaarde ja tugevneb rannikul puhanguti 15 m/s. Pole välistatud, et hilisõhtul ulatuvad saartel tuuleiilid kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+5°C, õhtupoolikul see Põhja-Eestis langeb.

Liiklusolud võivad täna keeruliseks muutuda. Tihedas sajus on nähtavus halb. Põhja-Eestis aga langeb temperatuur õhtuks 0°C ümbrusse ja teed muutuvad libedaks.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale, selle lääneserv jääb aga veel Eesti kohale. Öö hakul sajab põhiliselt lörtsi, pärast keskööd juba enamasti lund. Puhub tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur langeb hommikuks 0..-5°C-ni, päeva jooksul see oluliselt ei muutu. Õhtuks sajud hõrenevad ja ilm muutub külmemaks.

Pühapäeval õhurõhk küll tasapisi tõuseb, kuid madalrõhkkonna lääneserv veel Eesti kohalt ei taandu. Siin-seal sajab lund, kuid sajuhulk on väike. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3..-8°C.

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb. Kohati sajab nõrka lund. Puhub mõõdukas kirdetuul. Õhutemperatuur on pilvisema taeva korral öösel -5..-10, päeval -3..-8°C. Kui ööks taevas mõnes kohas selgineb, langeb temperatuur alla -10°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles