Pressisõber julgustab meediat mitte kartma

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalase aasta sõbra tiitel ja sellega kaasnev rändkarikas läksid Meelis Kivile.
Valgamaalase aasta sõbra tiitel ja sellega kaasnev rändkarikas läksid Meelis Kivile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase toimetus valis esmakordselt oma pressisõbra, kelleks osutus Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi. Lehetoimetuses läbiviidud hääletuse põhjal väärib ta sel aastal nimetatud tiitlit, kuna on alati meediale kättesaadav, valmis kommenteerima ka keerulisi teemasid ning ütleb välja seda, mida paljud ei julge.
 

„Ta on mõistnud, et meediat ei tasu karta, küll aga temaga sõber olla,“ tsiteeris karikat üle andes toimetuserahva arvamust Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha. „Nii ongi ta mitmel juhul keerulises olukorras meedia poole pöördunud ja probleemidest teada andnud. Usutavasti on sellest sündinud kasu nii talle, lehele kui kogukonnale.“

Kivile endale tuli tunnustus suure üllatusena. «Kui mulle helistati ja siia kutsuti, arvasin esiti, et ehk on see seoses sellega, et Valgamaalane tähistab sel kuul oma sünnipäeva. Kuna viimastel päevadel on nii palju halba juhtunud, siis ega midagi eriti head küll ei lootnud. See, et mind Valgamaalase aasta sõbraks valiti, on aga suur au ja rõõm. Hindan väga koostööd ning usun, et hea meeskonnatöö on see, mis viib sihile,» ütles Kivi oma tänukõnes.

Lehetoimetus algatas sellega uue traditsiooni. Jaanuaris – lehe sünnipäevakuul -- hakkame ka edaspidi välja andma pressisõbra tiitlit. Auhinnaks on rändkarikas ja nimeline aukiri.

6. jaanuaril möödus 107 aastat päevast, mil ilmus esmakordselt Valgamaalase eelkäija Sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles