Skandaaliga abivallavanema kohalt lahkunud mees saab uue võimaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekeskust hakkab juhatama varemgi selle eesotsas olnud Andres Arike.
Tervisekeskust hakkab juhatama varemgi selle eesotsas olnud Andres Arike. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Otepää tervisekeskus saab tagasi endise juhi Andres Arikese, kes paari aasta eest skandaali järel abivallavanema kohalt lahkus.

Kaks aastat tagasi sattus Arike koos teise toonase abivallavanema Merlin Müüriga avalikkuse tähelepanu alla, kui Postimees avastas, et nad olevat käinud vanurite sõidutamiseks mõeldud bussiga erareisidel. Ka väitis leht,  et Arike on teenindanud pitsaäri vanadekodu köögist. Arike pani ameti maha, Müür aga sai peagi vallavanemaks.

Hiljuti korraldatud konkursi Otepää tervisekeskuse juhi kohale võitis asutust kolm aastat juhtinud Marika Tirmaste. Ka kõik töötajad tahtsid tema jätkamist. Lepingu sõlmimiseni ta aga ei jõudnud, sest sai uue töö Viljandimaal Lõhavere ravi- ja hooldekeskuses.

«Hüppasin alt ära,» nentis ta eile, lisades, et tahab kodukanti tagasi. «Seal on kaks aastat tagasi ehitatud väga ilusas majas 80 kohaga hooldekodu, mida on poole rohkem kui Otepääl.»

Konkursil jäi teiste kandidaatide seas sõelale tervisekeskuses töötav hinnatud naistearst Aive Kalinina, kuid konkursita otsustati tööle võtta hoopis Arike, kes asub ametisse uuel kuul.

«Kujundlikult öeldes tuli mees metsast. Inimesed, kellega rääkinud olen, ei saa aru, miks heideti kõrvale doktorikraadiga inimene (Aive Kalinina – M. V.), kes konkursil osales. Kuigi ma tervisekeskusega kokku ei puutu, tundus tema kõige tugevam kandidaat olevat. Eelistada Arikest Kalininale? See tundub väga kummaline,» rääkis Siim Kalda opositsioonilisest valimisliidust Meie Kodu.

Reformierakonda kuuluv

Aivar Nigol toetab endise erakonnakaaslase Arikese valimist, kuid märkis, et tema eelistamine näib veider, kuna skandaali ajal kritiseeris just osa koalitsiooniliikmetest Arikest. «Siis oldi väga kriitilised. Ju on seisukohad muutunud.»

Arike tuli tööle tänu suunatud pakkumisele, mida ei tohi vallavalitsus mõjutada. Tervisekeskuse nõukogus on ka vallavalitsuse liige Margit Prede. «Saan aru, et Prede on vägagi poliitiline isik. Volikogus öeldi, et lugege üht, mõelge teist ja arvake kolmandat,» vihjas Nigol, et vallavanem Kuldar Veere näeb Predet tulevase abivallavanemana. «Margit teab vallavalitsuse seisukohta ja on selle esindaja nõukogus.»

Prede kinnitas, et tema hääl ei ole nõukogus otsustav. «Vallavalitsuse esindaja peab nõukogus olema. See on tava. Ülejäänud kaks nõukogu liiget on otsustes vabad.»

«Suunatud pakkumise tegi nõukogu vallavalitsusega koos, ütleme niimoodi,» ütles nõukogu esimees Kalev Merisalu. «Vallavalitsus ei tohi muidugi seotud olla, aga küsisin nõu. Ma pole Kuldar Veere ega kellegi teisega nõu pidanud. Nõukogu liikme Margitiga pidasin.»

Nõukogu tahab Arikesele uue võimaluse anda. «Kõik on ekslikud. Ta võttis vastutuse ja astus tagasi, kuigi vastutuse pidanuks võtma Merlin (Müür – M. V.). Andres on õppimisvõimeline,» sõnas Prede.

«Mul on Arikese lubadus, et ta tegeleb asjaga korralikult, ei tegele muuga – anname inimesele võimaluse,» lausus Merisalu. «Pealegi on ta kõige pädevam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles