Ettevõtja: kolm sellist talve ja Eestis pole enam ühtegi mäesuusakeskust

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemägi avas täna kolm nõlva. Kella nelja paiku oli sadakond seiklusjanus spordisõpra juba mäele piltlikult öeldes tormi jooksmas.
Kuutsemägi avas täna kolm nõlva. Kella nelja paiku oli sadakond seiklusjanus spordisõpra juba mäele piltlikult öeldes tormi jooksmas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talve kehv algus pani Valgamaa mäesuusakeskused raskesse seisu: kaotatud kasumit ei teeni tagasi mingi valemiga. Osa inimesi käib aga talverõõme nautimas Lätis, kus ettevõtetel ka omavalitsuste toetus.

Ansomäe mäesuusakeskuse omaniku Aivar Kullamaa sõnul on raske ennustada, kunas keskuses ametlikult mõne nõlva avada saab, sest tänavu kunstlund nad ei tooda.

«Kuna talv on juba teises pooles, ei oleks rendikahuritega toimetama hakata enam majanduslikult mõttekas. Ootame lumelisa ja vast kahe nädala pärast on lootust avada,» ütles ta. Ometi leidub tema sõnul entusiaste, kes juba praegu sõitmas käivad ega heitu, kui vahepeal mõnes kohas rohututt end lume alt ilmutab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles