Gripp tõstab vaikselt pead

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanuari kolmandal nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2794 inimest. Arstide poole pöördunute arv püsib seega stabiilselt madalal tasemel, annab oma kodulehel teada terviseamet.

Nädalaga registreeriti 92 gripitaolist haigusjuhtu. Grippi haigestumuse intensiivsust saab hinnata veel madalaks ning gripiviiruse levikut piiratuks, kuid haigestumus on alustanud tõusutrendi. Gripitaolised haigused moodustasid kõikidest ülemiste hingamisteede viirusnakkustest 20 protsenti.

Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal neli A-gripiviirust. Eestis ringleb viiruse alatüüp p(H1N1)2009.

Vaatamata sellele, et gripiviiruse püsivat levikut ei ole veel täheldatud, on oktoobrist alates hospitaliseeritud 10 patsienti, neist kolm vanusrühmas 0-4 ja viis vanusrühmas 15–64, kaks inimest olid vanemad.

Sellest lähtuvalt rõhutab terviseamet, et riskirühmadesse kuuluvate patsientide gripivastase vaktsineerimise vajadusesse tuleks suhtuda täie tõsidusega. Juba haigestunud inimesed peaksid jääma koju, sest nad on nakkusohtlikud kuni seitse päeva. Nakkuse leviku tõkestamiseks tuleb aevastades ja köhides katta suu. Nakkusest hoidumiseks peab pesema tihti käsi ja võimalusel vältima rahvarohkeid kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles